MAILA KAATOI VIMPELIN VEDON HIETALAHDESSA

29.5.2022

Vaasan Maila - Vimpelin Veto 2–0 (4–0, 2–1).

Vaasan Maila jatkoi lauantaina kauttaan tappioitta. Aiemmin kauden avausottelussa Maila kaatoi Laihian Lujan ja perjantai-illan otteluun koleaan Hietalahteen saapui vierailijaksi Vimpelin Veto. 

Kotijoukkue avasi juoksutilinsä heti ensimmäisessä vuoroparissa, kun kokenut Mika Joensuu kotiutti ensimmäistä peliään Mailan paidassa pelanneen Jari Ojasen. Toinen vuoropari pelattiin ilman juoksuja, mutta kolmannen aloittavalla Maila onnistui kotiutuksissaan kolmesti; ensin Jukka Mannila kotiutti Joensuun, jonka jälkeen Olli Saukkoranta löi Mannilan kotiin. Tilanne kasvoi entisestään, kun kokenut Mannila löi Joensuun toistamiseen juoksun arvoisesti kotipesään.

Toiselle jaksolla keli viilentyi entisestään ja myös juoksujuhlat jäivät ponnettomiksi. Jakson avausjuoksut nähtiin vasta kolmannen vuoroparin tasoittavalla, kun Mailaan palannut Jani Huosionmaa kotiutti Ojasen ja Mannila kirmasi harhaheiton turvin kotiin. Vimpeli sai tehtyä ottelun ainoan juoksunsa neljännen aloittavalla Onni Timmerpakan kotiutettua Tuomo Lönnmarkin.

Mailan pelinjohtaja Sauli Tyvi oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja etenkin edellisestä ottelusta parantuneeseen ulkopeliin:

- Ulkopeli parantui huomattavasti viikon takaisesta koitoksesta ja palot tehtiin, kun oli palon paikka. Takatilanne kesti kaikki 12 kertaa ja kaverin ainokainen tuli loistavalla läpilyönnillä vasta ottelun viimeisessä vuoroparissa. Sisäpelissä jäi tämän päivän jäljiltä hieman parantamisen varaa, mutta ei kolmeen pisteeseen voi ikinä olla tyytymätön ja kelikin oli nihkeä. Sisäpeliä söivät muutamat huolimattomuusvirheet, joihin varmasti paneudutaan ennen ensi keskiviikon koitosta Veteliä vastaan. Omista täytyy nostaa esiin Maila-debytantti Jari Ojanen, joka meni tehtaan takuulla kentälle sekä Jukka Mannila, joka oli suuressa roolissa parantuneen ulkopelin moottorina.

Mailan pelit jatkuvat tulevana keskiviikkona kotiottelulla Veteli-Pesistä vastaan.

#uusiaika #vaasanmaila #vaasanmailaedustus