Maila joutui tyytymään yhteen pisteeseen – Peräseinäjoki voitti ottelun supervuorossa

15.6.2018

Kokenut Ari Männistö pelasi vakuuttavaa peliä niin mailan varressa kuin lautasen ääressäkin.
Aaro Ahola pelasi jokerina huippuottelun lyömällä yhden ja tuomalla neljä juoksua kärkilyöntiprosentin ollessa puhtaasti 100.

Vaasan Maila – Peräseinäjoen Toive 2–0 (13–4, 12–14, 2–3).

Tuulisena torstaina pelattu ottelu Vaasan Mailan ja Peräseinäjoen Toiveen välillä päättyi yli kolmen tunnin taistelun jälkeen. Paikalle saapuneelle yleisölle tarjottiin viihdettä, kun juoksurikas ottelu ei ottanut ratketakseen.

Ensimmäinen jakso alkoi Mailan sisävuorolla ja se saikin aikaiseksi kaksi juoksua, mutta vierasjoukkue sai tasoitettua lukemat. Neljännen aloittava oli lopulta kotijoukkueen juhlaa, kun 5–2 johtoasema oli yhtäkkiä jo lukemissa 13–2. Erityisenä mainintana voisi nostaa Jarkko Vainionpään kunnarin sekä kaksi muuta lyötyä juoksua. Tuotujakin kertyi yhdessä vuorossa kotiuttajalle kolme. Peräseinäjoki onnistui viimeisellä sisävuorollaan vielä kaventamaan tilannetta, mutta jakson loppulukemat taululla olivat vakuuttavasti Mailalle 13–4.

Toinen jakso on oma tarinansa. Kahden vuoroparin jälkeen tilanne taululla oli kotijoukkueelle suotuisa, 5–1. Kolmannen aloittavalla ulkokenttä antoi vieraille avustusta ja lukemat muuttuivat nopeasti, kun Peräseinäjoki löi kahdeksan juoksua. Neljännen aloittavan jälkeen tilanteessa 7–14 jakson tasoihin saaminen näytti jo toivottomalta, mutta Maila sai loppukirin käyntiin. Viisi kavennusjuoksua eivät kuitenkaan riittäneet ja näin ollen toinen jakso vieraille lukemin 12–14.

Supervuoroparissa Maila onnistui kahdesti, kun kokenut Ari Männistö kotiutti Jani Pylkän ja heti perään Kalle Kero löi kotiin Jukka Mannilan. Peräseinäjoki oli kolmella lyödyllä juoksullaan lopulta parempi ja vei ottelun nimiinsä.

Vierasjoukkueen ykköspalkittu oli viisi juoksua lyönyt Jussi Heikkilä ja kakkospalkittu kunnarin lyönyt Santtu Vuolle. Mailan ykköspalkinto meni loistavan ottelun jokerina pelanneelle Aaro Aholalle ja kakkospalkinto lautasen herrana operoineelle Männistölle.

Mailan pelit jatkuvat uhannustauon jälkeen, kun 4.7. Kannuksen Ura asettuu vastaan Hietalahdessa.