13.5.2018

Mailan kapteeni Jani Pylkkä keitti huttua Kannuksen Sami Lundströmin kanssa.

Kannuksen Ura - Vaasan Maila 2-0 (11-3, 4-2).

Aivan ei toivotulla tavalla lähtenyt Mailan kausi käyntiin, kun ennalta länsilohkon yhtenä kovimpana joukkueena pidettävä Kannuksen Ura osoitti, miten vahva se onkaan kotikentällään.

Ensimmäisellä jaksolla kolme ensimmäistä vuoroparia oli kotijoukkueen juhlaa ja vierasjoukkue Mailan peli ontui pahasti. Tulostaululla lukemat olivat jo 10-0 kunnes Maila sai juoksutilinsä auki Ari Männistön kotiuttaessa Jukka Mannilan. Mailan kasvatit Kalle Kero sekä Sauli Tyvi löivät vielä juoksut mieheen, mutta loppukiri tyrehtyi ja ensimmäisen jakso päättyi lukemiin 11-3.

Toinen jakso antoi jo viitteitä paremmasta, vaikka alkuun se näytti ensimmäisen jakson toisinnolta, kun Kannus löi talulle tylyt 4-0 lukemat. Neljännen tasoittavalla Maila sai kirin päälle ja kavensi tilannetta, kun Jarkko Vainionpää kotiutti Keijo Saarenmaan sekä seitsemän vuoden tauon jälkeen paluun kentille tehnyt Jussi Harju löi kotiin Mannilan. Kolme paloa olivat kuitenkin tosiasia ja lopulta toinen jakso muodostui ensimmäistä huomattavasti tasaisemmaksi myös tulostaululla.

- Kauden avauspeli pelattiin nousua tavoittelevaa Kannusta vastaan. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue pääsi niskan päälle auringon aiheuttaessa hankaluuksia ulkopelaajillemme. Toisella jaksolla ulkopeli parani huomattavasti lukkari Ari Männistön johdolla, mutta Kannus onnistui tiukoissa paikoissa paremmin kotiutuksissaan. Pelissä oli paljon positiivisia asioita ja tasaisemmalla suorittamisella säilyy vahva usko pistetilin aukeamiselle torstaina Vaasan Mailan 85-vuotisjuhlaottelussa Ylistaroa vastaan, tuumii pelinjohtaja Pekka Mäntymaa.

Kentän parhaana palkittiin Kannuksen lukkarina operoinut Jari Ylipahkala. Kotijoukkueen ykköspalkinto meni hyvää sisäpeliä pelanneelle Vili Ruuskalle ja kakkospalkinto Eetu Isohannille. Vierasjoukkueen parhaana palkittiin kokenut Männistö ja kakkospalkinnolla samaan sarjaan lukeutuva Mannila. Osoituksen hyvästä tulevaisuudesta antaa myös Mailan nuorisokaarti, joista Kannuksessa mukana oli Casper Saari.

Mailan pelit jatkuvat tulevana torstaina 17.5., jolloin Ylistaron Kilpa-Veljet saapuu Hietalahteen. Ottelu on samalla seuran 85-vuotisjuhlaottelu, joten kaikki ovat enemmän kuin tervetulleita.