Tuomarikoulutus

(sivua päivitetään)

Tuomarikoulutus

Tuomarikoulutukset järjestetään tänä vuonna etäkoulutuksina sekä aloitteleville tuomareille (0-2 vuotta tuomarina toimineet) että jatkaville tuomareille (vähintään 3 vuotta tuomarina toimineet).

Tuomarikoulutukseen ilmoittautuminen tapahtuu Suomisport-tilin kautta. Yli 18-vuotiaat tuomarit voivat rekisteröityä Suomisportiin yksin, mutta alaikäisten kohdalla huoltaja rekisteröityy Suomisportiin ja liittää sen jälkeen huollettavan profiilinsa alle. Molemmille tulee oma henkilökohtainen sportti-ID. Tilin luomisen tai lapsen profiilin linkittämisen ongelmatilanteissa ole yhteydessä suomisport@asiakaspalvelu.fi.

Tuomarikoulutukset järjestetään tänä vuonna erikseen sekä Vaasan Mailan junioreiden että Mailattarien tuomareille. Alla näkyvät tämän kevään koulutusajat ja linkit koulutukseen ilmoittautumiseen:

Tuomarit osallistuvat lähtökohtaisesti oman seuransa koulutukseen, eli Vaasan Mailan junirit Vaasan Mailan koulutuksiin ja Mailattaret omiin koulutuksiinsa. Mikäli koulutuspäivä ei sovi, sen voi vaihtaa mutta siitä on ilmoitettava sähköpostilla Maija Viljaselle (maija.viljanen@pesis.fi).

Koulutukseen on ilmoittauduttava 2 vuorokautta ennen koulutusta, jotta osallistuja saa koulutukseen tarvittavan linkin. Kouluttaja lähettää jokaisen osallistujan sähköpostiin noin 1 vuorokautta ennen koulutusta linkin, jonka kautta koulutukseen voi osallistua.

Tuomarikoulutusten lisäksi tuomarin on tehtävä sääntötesti saadakseen tuomarikortin. Alla löytyvät linkit D-tason sääntötestiin sekä E- ja N-tasojen ja tuomaripassin hankkivien sääntötestiin:

D-tason sääntötesti

E- ja N-tasojen sekä tuomaripassin hankkivien sääntötesti

 

Huhtikuun loppupuolella Teams-koulutusten jälkeen olisi tarkoitus pitää aloitteleville tuomareille käytännön koulutusta, jossa käydään läpi vielä perusasioita kuten tuomarin käsi- ja laikkamerkkejä. Koulutus pidetään tilanteesta riippuen joko ulkona riittävin turvavälein tai tarvittaessa esimerkiksi Teams-koulutuksena. Tästä tiedotetaan myöhemmin ajankohdan ja tilanteen tarkennuttua.

Mikäli muutaman vuoden tuomaroineet haluavat vielä käytännön tason koulutusta, niin sitä voidaan tarvittaessa järjestää. Halukkuuden tällaiseen koulutukseen voi ilmoittaa tuomarivastaavalle.

 

Terveisin,

Tuomarivastaava

Mikael Mannila

mikaelmannila@gmail.com

puh. 040 084 1417