Tuomaritoiminta

Tuomaritoiminta

 

Kesä 2020 on pesäpallon suhteen epävarmaa koronaviruksen aiheuttaman COVID-19 tartuntatautiepidemian vuoksi. Tähän liittyen seuraamme uutiskanavista tulevaa tietoa ja toimimme niiden mukaan.

Elämme kuitenkin tällä hetkellä toivossa, että pääsemme vielä tulevan kesän aikana pelaamaan pesäpalloa. Koska kevään aikana toiminta ei tule jatkumaan, Pesäpalloliitto on päättänyt siirtää tuomarikoulutukset verkkoon. Emme siis valitettavasti pysty kevään aikana järjestämään perinteistä tuomarikoulutusta. Ohjeet tuomarikortin suorittamiseksi löytyvät kohdasta Tuomarikoulutus 2020.

Tuomarit, joilla ei ole pelaamisen tai valmentamisen kautta lisenssiä, tulee omatoimisesti lunastaa PPL:n Tuomarilisenssi (T-lisenssi).

Uutena mahdollisuutena kesälle 2020 on tulossa tuomaripassi, joka on tarkoitettu aikuisille (2002 tai aiemmin syntyneille). Tuomaripassin on tarkoitus toimia matalan kynnyksen tuomarikorttina (esim. lasten vanhemmille) ja sillä voi viheltää oman seuran / joukkueen pelejä.

Lisätietoja tuomaripassista löytyy alla olevan linkin kautta:

Tuomaripassi 2020

 

Tuomarikortti on edellisen vuoden tapaan kaikilla seuran tuomareilla mobiilikortti, jonka saa ladattua puhelimeen mobiilikorttina Pesis sovelluksen kautta, kun lisenssi on maksettu. Ohjeet tuomarikortin lataamiseen sovelluksen kautta löytyvät alla olevasta ohjeesta:

PesisApp ohje

Ottakaa yhteyttä, mikäli tuomarikortin lataamisessa on ongelmia.

 

Ohjeet peleihin

Tuomarivarauksia voi tehdä kohdassa Ottelut/tuomarivaraukset. Varauksia voi tehdä vapaasti oman innostuksen mukaan. Tuomarina toimimisen kautta osaaminen kasvaa ja pelien kautta saa uusia kokemuksia. Älä siis epäröi täyttäessäsi tuomarivarauksia! Varaukset katsotaan läpi niin, että kukin tuomari saa itselleen sopivan tasoisia pelejä. Mikäli samaan tuomaritehtävään tulee useampia varauksia, tuomaritehtävä saattaa vaihtua toiseen ja tästä ilmoitetaan tuomarille.

Tärkeintä on, että tuomarit tulevat peleihin rennolla ja iloisella mielellä!
Lisäksi alla on muutama muu asia muistutuksena:

  • Kentälle olisi hyvä tulla viimeistään 30 min ennen ottelun alkamisaikaa
    (Naisten Ykköspesiksen ja Tyttöjen Superpesiksen otteluissa 45 min)
  • Siisti urheilullinen pukeutuminen antaa joukkueille positiivisen vaikutelman tuomarista
  • Mukana on hyvä olla myös pilli ja tuomaritakki (mikäli itseltä löytyy) sekä vesipullo kesän lämpimiä päiviä varten, tuomaritakkeja ja pillejä löytyy myös pesäpallostadionilta lainattavaksi

 

Tuomarikorttitasot ja jääviysvaatimukset

 

Tuomaripalkkiot 2020 Vaasan Maila ja Mailattaret:

 PTST2T3TTT
Junioripelit G- ja F-ikäiset10 €10 €5 €5 €5 €
Junioripelit E- ja D-ikäiset12 €12 €7 €7 €7 €
Junioripelit C-ikäiset, Maakuntasarja15 €15 €10 €10 €10 €
Harjoituspelit (PPL)20 €20 €10 €10 €(10 €)
Ylemmät sarjatPPLPPLPPLPPLPPL

 

PPL tuomaripalkkiot

Tuomaripalkkiot maksetaan pelin jälkeen alle 18 v tuomareille käteisenä esim. kioskikassasta. Joukkue kirjoittaa omaan kirjanpitoon kuitin tuomaripalkkiosta.

18 v täyttäneiden tuomareiden ja Pesäpalloliiton palkkioiden mukaan laskutettavat tuomaripalkkiot laskutetaan tuomaripalkkiolomakkeella ja verokortilla. Tuomari toimittaa palkkiolomakkeen ja verokortin joukkueen edustajalle.

 

Tuomaripalkkiolomake

Google taulukko; täytä sähköisessä muodossa:
Tiedosto --> Lataa tiedostona --> Microsoft Excel

Google taulukko; tulosta ja täytä käsin:
Tiedosto --> Lataa tiedostona --> PDF

 

Mikäli tuomariasioihin liittyen tulee kysyttävää tai haluat saada lisätietoa, niin ota rohkeasti yhteyttä.

 

Vaasan Mailan juniorit ry ja Mailattaret ry tuomarivastaava:

Mikael Mannila

mikaelmannila@gmail.com

puh. 0400 841 417