Infoa

Infoa tuomarikortista

Tuomarikortti on Vaasan Mailan juniorit ry ja Mailattaret ry pelaajalle maksuton, mikäli pelaaja on maksanut seuran jäsenmaksun kaudelta 2019 ja hänellä on voimassa oleva pelaajalupa kaudella 2019.

Tuomari sitoutuu toimimaan tuomarina vähintään viidessä (5) Vaasan Mailan junioreiden tai Mailattarien ottelussa. Mikäli tuomari ei täytä tuomarivelvoitetta, veloitetaan häneltä tuomarikortin hinta.

Tuomarit, joilla ei ole pelaamisen tai valmentamisen kautta lisenssiä, tulee omatoimisesti lunastaa PPL:n Tuomarilisenssi (T-lisenssi). Muutamalle aktiiviselle tuomarille, joilla ei ole lisenssiä, voidaan myös seurojen puolesta tarjota ilmainen tuomarikortti (tuomarikortti + lisenssi), mikäli tuomari on valmis toimimaan tuomarina vähintään kymmenessä (10) ottelussa.

Tuomarikortin saamiseksi tuomarikortin ottajan on osallistuttava tuomarikoulutukseen. Lisätietoa koulutuksesta on kohdassa Koulutukset. Koulutuksen käynyt saa tuomarikortin, jolla pääsee seuraamaan kaikkia PPL:n alaisia pelejä ilmaiseksi. Koulutus on ilmainen ja hyvä mahdollisuus lisätä myös omaa sääntötuntemustaan. Koulutukseen voi tulla myös kuuntelemaan ja päättää vasta sen jälkeen haluaako tuomarikortin.

 

Tuomarikortti on vuonna 2019 kaikilla seuran tuomareilla mobiilikortti, eli tuomarikortti ei ole enää paperinen kortti vaan sen saa ladattua puhelimeen mobiilikorttina Pesis sovelluksen kautta, kun lisenssi on maksettu. Ohjeet tuomarikortin lataamiseen sovelluksen kautta löytyvät alla olevasta ohjeesta:

PesisApp 2019 ohje

Ottakaa yhteyttä, mikäli tuomarikortin lataamisessa on ongelmia.

 

Ohjeet peleihin

Tuomarivarauksia voi tehdä kohdassa Ottelut/tuomarivaraukset. Varauksia voi tehdä vapaasti oman innostuksen mukaan. Tuomarina toimimisen kautta osaaminen kasvaa ja pelien kautta saa uusia kokemuksia. Älä siis epäröi täyttäessäsi tuomarivarauksia! Varaukset katsotaan läpi niin, että kukin tuomari saa itselleen sopivan tasoisia pelejä. Mikäli samaan tuomaritehtävään tulee useampia varauksia, tuomaritehtävä saattaa vaihtua toiseen ja tästä ilmoitetaan tuomarille.

Tärkeintä on, että tuomarit tulevat peleihin rennolla ja iloisella mielellä!
Lisäksi alla on muutama muu asia muistutuksena:

  • Kentälle olisi hyvä tulla viimeistään 30 min ennen ottelun alkamisaikaa
    (Naisten Ykköspesiksen ja Tyttöjen Superpesiksen otteluissa 45 min)
  • Siisti urheilullinen pukeutuminen antaa joukkueille positiivisen vaikutelman tuomarista
  • Mukana on hyvä olla myös pilli ja tuomaritakki (mikäli itseltä löytyy) sekä vesipullo kesän lämpimiä päiviä varten, tuomaritakkeja ja pillejä löytyy myös pesäpallostadionilta lainattavaksi

 

Tuomarikorttitasot ja jääviysvaatimukset

 

Tuomaripalkkiot 2019 Vaasan Maila ja Mailattaret:

 PTST2T3TTT
Junioripelit G- ja F-ikäiset10 €10 €5 €5 €5 €
Junioripelit E- ja D-ikäiset12 €12 €7 €7 €7 €
Junioripelit C-ikäiset, Maakuntasarja15 €15 €10 €10 €10 €
Harjoituspelit (PPL)20 €20 €10 €10 €(10 €)
Ylemmät sarjatPPLPPLPPLPPLPPL

 

PPL tuomariplakkiot

Tuomaripalkkiot maksetaan pelin jälkeen alle 18 v tuomareille käteisenä esim. kioskikassasta. Joukkue kirjoittaa omaan kirjanpitoon kuitin tuomaripalkkiosta.

18 v täyttäneiden tuomareiden ja Pesäpalloliiton palkkioiden mukaan laskutettavat tuomaripalkkiot laskutetaan tuomaripalkkiolomakkeella ja verokortilla. Tuomari toimittaa palkkiolomakkeen ja verokortin joukkueen edustajalle.

 

Tuomaripalkkiolomake

Google taulukko; täytä sähköisessä muodossa:
Tiedosto --> Lataa tiedostona --> Microsoft Excel

Google taulukko; tulosta ja täytä käsin:
Tiedosto --> Lataa tiedostona --> PDF

 

Mikäli tuomariasioihin liittyen tulee kysyttävää tai haluat saada lisätietoa, niin ota rohkeasti yhteyttä.

 

Vaasan Mailan juniorit ry ja Mailattaret ry tuomarivastaava:

Mikael Mannila

mikaelmannila@gmail.com

puh. 0400 841 417