Miesten edustusjoukkue valmistautuu tulevaan kauteen

27.3.2018

Vaasan Mailan etenijätilaston kaikkien aikojen kärkimies, Keijo Saarenmaa, nähdään jälleen Mailan paidassa.
Kuva: Vesa Saukkoranta
Vaasan Mailan etenijätilaston kaikkien aikojen kärkimies, Keijo Saarenmaa, nähdään jälleen Mailan paidassa. Kuva: Vesa Saukkoranta
Ylistaron Kilpa-Veljiä vastaan pelattu harjoitusotteluottelu päättyi Botniahallissa Mailan voittoon.

Kuva: YKV-pesis
Ylistaron Kilpa-Veljiä vastaan pelattu harjoitusotteluottelu päättyi Botniahallissa Mailan voittoon. Kuva: YKV-pesis

Syksyllä saatiin kuulla hienoja uutisia, kun Vaasan Mailan ilmoitettiin tekevän paluun pelikentille. Pienen hiljaiselon jälkeen on hyvä hetki tarkastella joukkueen valmistautumista kauteen.

Tulevana kesänä Vaasan Maila on parin välivuoden jälkeen jälleen edustettuna miesten sarjoissa. Suomensarjan länsilohkossa pelaavan Mailan edustusjoukkue on harjoitellut säännöllisesti viime syksystä asti. 

Pelaajisto sekä taustaryhmä alkoi muodostua vähitellen, kun muutama viime vuosien runkopelaaja ilmoitti kiinnostuksensa pelata jälleen Hietalahdessa. Kokeneet Jukka Mannila, Ari Männistö, Keijo Saarenmaa sekä Jarkko Vainionpää nähdäänkin jälleen ensi kesänä Mailan paidassa stadionilla. Myös Superpesistä JymyJusseissa toissakaudella pelannut, oma kasvatti Jani Pylkkä saatiin mukaan rinkiin. 

Hieno asia on myös, että tulevan kauden joukkueessa on muutama nuorempikin seuran oma kasvatti, jotka ovat pärjänneet hyvin kokeneempien pelimiesten rinnalla.

Pelinjohto muodostui nopeasti, kun ohjat käsiin otti ennenkin Mailan viuhkaa heilutelleet Pekka Mäntymaa ja Jussi Harju. Taustaryhmää täydentävät joukkueenjohdosta vastaava Jukka Havulehto sekä huollon puolelta Aleksi Prosi.

Ensimmäisen harjoitusottelun Mailan joukkue pelasi Botniahallissa 24.3. Vastassa oli tuolloin ensi kesän "paikallisvastustaja" Ylistaron Kilpa-Veljet. Kahden jakson ottelu päättyi kotijoukkue Mailan 2-0 (5-1, 3-1) voittoon. 

- Talvikauden viimeinen ja ainoa hallipeli antoi positiivisen kuvan joukkueen tilanteesta. Kokeneet pelaajat näyttivät esimerkkiä nuoremmille, jotka osoittivat pystyvänsä pelaamaan hyvällä tasolla myös miesten sarjassa, kertoo pelinjohtaja Mäntymaa.

Runkosarja alkaa Mailan osalta vajaan kahden kuukauden kuluttua torstaina 17.5., kun juuri harjoitusottelussa kohdattu Ylistaro sapuu sarja-avaukseen Hietalahteen. Tulkaahan kaikki paikalle ja ottakaa Vaasan Maila seurantaan myös facebookin ja instagramin puolella!

- Positiivisin mielin jatketaan harjoittelua ja odotetaan lumien sulamista, että päästäisiin ulkokentille tositoimiin, jatkaa Mäntymaa.