Pesisliikkarilaiset palkittiin kunniakirjoilla

15.8.2021

Vaasan Mailan Juniorit järjesti tänä kesänä ensimmäistä kertaa Pesisliikkarin. Heinäkuusta elokuulle kestänyt Liikkari oli suunnattu 3–6-vuotiaille, eli alle kouluikäisille lapsille.  Maksuttomassa Pesisliikkarissa lasten kanssa leikittiin vauhdikkaita hippaleikkejä ja pelattiin pallopelejä samalla opetellen tärkeitä liikkumistaitoja, kuten juoksemista, hyppimistä ja heittämistä. Vaasan Mailan Juniorit ry on saanut toiminnan käynnistämiseen tukea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Liikkarin ohjaamisesta huolehtivat vastuuvalmentajina toimineet Julia Rantaniemi sekä Pekka Yli-Mutka. Heidän tukenaan apuohjaajina toimivat seurojemme C-ikäiset junioripelaajat ja heidän ollessan Nuorisoleirillä apuun saatiin E- ja D-tyttöjen pelaajia. 

Pesäpallo on selkeästi kasvattanut suosiotaan myös Vaasassa. Kaikki Pesisliikkarin 80 paikkaa täyttyivät alle vuorokaudessa ilmoittautumisajan alkamisesta ja osallistumisinto treeneihin oli erinomaista, vaikka Liikkari ajoittuikin kuumimmalle kesälomakaudelle.

Koska osallistujia oli niin valtava määrä, liikkarilaiset jaettiin kolmeen ryhmään, joista jokainen harjoitteli kerran viikossa lähikentällään: maanantaisin palloteltiin Variskan tekonurmella, tiistaisin Huutoniemen jalkapallonurmella ja torstaisin Vöyrinkaupungin tekonurmella.

Keskiössä Pesisliikkarissa olivat tietenkin huikeat lapset! Vaikka lasten suuri ikähaitari toi mukanaan omat haasteensa, liikkumisen ilo välittyi niin isompien kuin pienempienkin lasten kasvoilta. Myös ilahduttavan moni vanhempi otti osaa peleihin ja kaiken kaikkiaan harjoituksissa näkyi positiivinen yhdessä tekemisen meininki. Suosikkileikkejä olivat erilaiset hippaleikit sekä polttopalloa muistuttava Hirvenmetsästys. Erityisen paljon vipinää pikkuväkeen saatiin, kun lapset pääsivät ottamaan kiinni ohjaajia. 

Vaikka lyhyen kesäliikkarin aikana ei vielä päästykään tutustumaan pesäpallomailoihin ja -räpylöihin, toivomme, että Liikkari on aiheuttanut osallistujissa pesiskärpäsen puremaa ja saamme nuorempia ikäluokkia mukaan toimintaamme myös jatkossa.

Kaikkia Pesisliikkariin osallistuneita lapsia muistettiin kunniakirjalla, joka myönnetään reippaasta osallistumisesta ja uusien taitojen oppimisesta Pesisliikkarissa kesällä 2021. Kunniakirjat jaettiin naisten ykköspesisottelussa 14.8.2021 Hietalahden pesäpallostadionilla, jolloin Pesisliikkarilaiset pääsivät näkemään myös oikeaa pesäpallopeliä.