Mailalle täysi pistepotti Pesä-Kiiloja vastaan

4.6.2018

Kuvat: Pasi Kettunen

Vaasan Maila - Haapajärven Pesä-Kiilat 2-0 (4-2. 7-3).

Vaasan Maila nappasi kauden toisen kolmen pisteen voittonsa, kun se kaatoi kotiottelussaan Hietalahdessa Haapajärven Pesä-Kiilat. Vaikka pelillinen taso jäi välillä melko matalaksi, oli kotijoukkueelle sitäkin tärkeämpää yksittäiset onnistumiset sekä täysi pistepotti.

Ensimmäinen jakso alkoi kotijoukkueen heiluttaessa tahtipuikkoa. Jani Pylkkä aloitti kotiutukset lyömällä kokeneen Keijo Saarenmaan kotiin. Kun heti perään myös Jarkko Vainionpää, Rony Saari sekä Sauli Tyvi onnistuivat juoksujen teossa, oli tilanne jo ensimmäisen vuoroparin jälkeen 4-0. Tämän jälkeen tahti kuitenkin hyytyi ja Mailan juoksut olivat ensimmäisen jakson osalta nähty. Haapajärvi onnistui kuitenkin kaventamaan tilannetta kahden juoksun arvoisesti Jari Hiltusen ja Tero Kivelän kotiutuksilla.

Toinen jakso vaikutti ensimmäisen toisinnolta, sillä tilanne oli ensimmäisen aloittavan jälkeen kotijoukkueelle jälleen 4-0 Ari Männistön kotiutettua kahdesti lyömällä ensiksi Saarenmaan ja sitten Jukka Mannilan kotiin. Heti perään Vainionpää ja Tyvi iskivät kumpikin vielä juoksun mieheen, tuojina tällä kertaa Pylkkä ja Saari. Haapajärvi sai kuitenkin kavennusvaihteen päälle ja tasoittavallaan se sai lyötyä kolme juoksua. Se ei kuitenkaan riittänyt, sillä lisäjuoksuja ei vierajoukkueelta enää nähty ja neljännessä vuorossa Maila onnistui vielä kasvattamaan johtoaan, kun Kalle Kero löi kaksi juoksua ja perään Männistö kotiutti pesät kiertäneen Keron. Toinen jakso päättyi lopulta lukemin 7-3, mikä sinetöi Mailan 2-0 voiton.

- Pelissä oli paljon hyviä suorituksia ja varsinkin ulkopeli oli kauden tähän asti parasta. Sisäpeliä vaikeuttivat luvattoman monet omat virheet ja vastustaja tekikin omilla suorituksillaan vain muutaman palon. Kuitenkin peleissä vain pisteet merkitsee eikä tapa, jolla ne tulee, tuumi Mailan kapteeni Jussi Harju ottelun jälkeen.

Haapajärveltä kakkospalkinnon pokkasi Hiltunen ja ykköspalkinnon Marko Flink. Kotijoukkueen kakkospalkinnon sai Pylkkä ja ykköspalkinnon kokenut Männistö. Miesten ottelut Hietalahdessa jatkuvat torstaina 14.6., jolloin Peräseinäjoen Toive saapuu vierailulle Hietalahteen.