Markku Leivo 1939-2017

16.4.2017


Vaasalaisen pesäpallon aktiivinen toimija Markku Leivo on menehtynyt sairaskohtaukseen 26.3.2017.

Vaasalaisen pesäpallon aktiivinen toimija Markku Leivo on menehtynyt sairaskohtaukseen 26.3.2017. Markku Leivo oli syntynyt Alajärvellä vuonna 1939 ja ehti pelata Alajärven Ankkureissa useamman vuoden. Markku tunnettiin Alajärvellä taitavana etukenttäpelaajana.

Markku tuli Vaasaan Strömbergille töihin vuonna 1974 ja liittyi heti Vaasan Mailan toimintaan mukaan. Hietalahden pesäpallokentästä tuli Markulle mieluisa paikka, jossa hän vietti paljon aikaa sekä pelinjohtajana että miesten edustusjoukkueen huoltajana. Markku Leivo oli Vaasan Mailan toiminnassa täydellä sydämellä mukana kunnioitettavat 39 vuotta, kunnes joutui terveydellisistä syistä siirtymään kannustusjoukkoihin. Vielä kaudella 2016 Markku Leivo oli Tuula-vaimonsa kanssa tuttu näky Hietalahden pesäpallostadionin katsomossa omalla vakiopaikallaan.

Markku Leivosta on pelaajilla lämpimiä muistoja. Pelimiehet vaihtui joukkueessa, mutta Markku pysyi. Markku oli hieno mies, joka piti nuorista miehistä hyvää huolta. Mitä ikinä joukkue tarvitsi niin Markku hoiti sen joukkueelle, oli kyse sitten varusteista tai lääkintäpalveluista. Markku oli joukkueen tunnollinen huoltaja, jota ilman pojat eivät löytäisi mailaansa erkkaria tai piikkareihin piikkejä, hyvä kun kotiinsa osasivat harjoitusten jälkeen. 

Markun Adidas-huoltolaukusta kasvoi vuosien varrella lähes samanmoinen legenda kuin miehestä itsestään. Sinisestä huoltolaukusta löytyi apu pieniin ja isoihin vaivoihin. Pesäpallojoukkuetta huoltaessa ei sellaista asiaa ollutkaan, joka ei Leivolta hoitunut. “Kyllä se hoidetaan”, oli vastaus kaikkiin asioihin.

Oman seuran lisäksi tunnustusta annettiin Suomen pesäpalloliitosta. Vuonna 2003 Markku Leivolle myönnettiin Suomen pesäpalloliiton ansiomerkki.

Miesten edustusjoukkueen pelaajat kertoivat että jälkipolville asti on siirtynyt etumiesten kenttärukous: “Leivolle lasken Luojani, olkoon hän aina suojani.”

Markku Leivon muistoa kunnioittaen,

Vaasan Mailan pelaajat ja taustajoukot vuosien varrelta